Yıllarca sağlığımızla oynamışız…Tavuğun bu kısmına bakmadan sakın buzluğa atmayın!
  • Dm'Joy
  • Yaşam
  • Yıllarca sağlığımızla oynamışız…Tavuğun bu kısmına bakmadan sakın buzluğa atmayın!

Yıllarca sağlığımızla oynamışız…Tavuğun bu kısmına bakmadan sakın buzluğa atmayın!

ABONE OL
Mart 14, 2023 18:48
Yıllarca sağlığımızla oynamışız…Tavuğun bu kısmına bakmadan sakın buzluğa atmayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Yıllarca sağlığımızla oynamışız...Tavuğun bu kısmına bakmadan sakın buzluğa atmayın!

İçeriğindeki vitaminler her yaş grubu için vücudun gelişimine ve bağışıklık sisteminin korunmasına destek oluyor. Liflerinin kısa olmasından dolayı kolay sindirilebilen ve hazmı kolay bir besin olan tavuk eti sıcak ve soğuk tüketilmesi ve pratik nedeniyle de sıkça tercih edilen besinler arasında yer alıyor. Piliç satın alırken ürünün markalı ve ambalajlı olmasına dikkat edilmelidir. Ürünün son tüketim tarihi mutlaka incelenmelidir. Ürünün soğuk zincirinin bozulmadığına ve saklama koşullarının uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Yani; pilicin soğukta muhafaza edilmediği/soğuk olmadığı hissedilirse alınmamalıdır. Bunun için soğutuculardaki sıcaklık göstergeleri kontrol edilebilir. Pilicin tazeliğini ve soğukluğunu koruması için ürünün alışverişte en sona bırakılması uygun olur. Böylelikle alışveriş süresi boyunca sepette bekleyen piliç eti soğukluğunu kaybetmez. Ürünün soğuk zincirinin bozulmadığına ve saklama koşullarının uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Yani; pilicin soğukta muhafaza edilmediği/soğuk olmadığı hissedilirse alınmamalıdır. Bunun için soğutuculardaki sıcaklık göstergeleri kontrol edilebilir. Pilicin tazeliğini ve soğukluğunu koruması için ürünün alışverişte en sona bırakılması uygun olur.

Böylelikle alışveriş süresi boyunca sepette bekleyen piliç eti soğukluğunu kaybetmez. Satın alınan piliç dondurulmuş ise ve hemen pişirilmeyecekse ambalajıyla birlikte derin dondurucuda (-18°C’) 6 ay süreyle muhafaza edilebilir. Piliç eğer buzdolabında çözündürülecekse yaklaşık 1 gün öncesinde derin dondurucudan çıkarılıp buzdolabına konulmalıdır. Hızlıca çözündürmek için mikrodalga fırın da kullanılabilir. Satın alınan ürün buzdolabında (0-4°C) son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Çözündürülmüş piliç tekrar dondurulmamalıdır. Tüketilmeyecek kısım çözündürmeden tekrar dondurucuya koyulmalıdır. Çiğ pilicin pişirme hazırlığında ve sonrasında eller, mutfak tezgâhı, kesme tahtası, bıçaklar sabunlu suyla iyice yıkanmalıdır. Pilicin kendi yağının içinde pişmesi ve nemini koruması, dolayısıyla daha lezzetli olması için fırın poşeti içinde pişirmek daha uygundur.

www.cnnturk.com.tr ‘den alınmıştır.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.